Direcționează 20%

DIRECȚIONÂND 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE, SALVEZI O VIAȚĂ!

Persoanele juridice pot susține campania Mamografia Salvează Vieți – inițiativa Asociației Donna pentru Sănătatea Femeilor – în mod gratuit, direcționând 20% din impozitul pe venit sau profit, prin semnarea unui simplu contract de sponsorizare și transferul sumei până la 31.12.2019.

Fondurile pentru sponsorizare se deduc din sumele datorate statului, conform art. 25, alin. 4, pct. i) din Codul Fiscal și Legii sponsorizării 32/1994 cu modificările și completările ulterioare.

Din aprilie 2019, sponsorizările sunt deductibile doar către organizațiile non-guvernamentale înscrise în Registrul entităților/ unităților de cult. Asociația Donna pentru Sănătatea Femeilor este eligibilă pentru sponsorizări deductibile și se regăsește în Registrul entităților/unităților de cult, pe website-ul ANAF, prin căutare cu CIF 34067447.

CUM FUNCȚIONEAZĂ?

Dacă sunteți plătitor de impozit pe PROFIT

Cum direcționați impozitul pe PROFIT?

Calculați suma, completați contractul de sponsorizare cu Asociația, scanați-l, trimiteți-l la adresa marketing@donna-medicalcenter.ro și transferați suma sponsorizată până la 31 decembrie 2019, în contul bancar RO63BTRLRONCRT0259015101, Banca Transilvania, sau cash, cu chitanța.

Cum calculați suma?

Suma deductibilă este valoarea minimă dintre 20% din impozitul pe profit (16%) și 0,75% din cifra de afaceri a anului 2019.

Prin Legea nr.156/2019, limita a fost majorată de la 0,5% la 0,75% începând cu 29.07.2019 iar pentru companiile care au plătit trimestrial, în primele trimestre s-a aplicat limita de 0,5%.

Ce declarații fiscale depuneți?

Depuneți Declarația 107, recapitulativă, în care evidențiați organizațiile non-guvernamentale și sumele sponsorizate, până la data de 25 martie 2020 inclusiv, respectiv până la data de 25 februarie 2020 inclusiv, în cazul contribuabililor prevăzuți la art.41 alin.(5) lit.a) și b) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal. De asemenea, în declarația 100, suma impozitului declarat și datorat bugetului de stat se diminuează cu sumă sponsorizată.

Dacă sunteți plătitor de impozit pe VENIT

Cum direcționați impozitul pe VENIT?

Calculați suma, completați contractul de sponsorizare cu Asociația, scanați-l, trimiteți-l la adresa marketing@donna-medicalcenter.ro  și transferați suma sponsorizată până la 31 decembrie 2019, în contul bancar RO63BTRLRONCRT0259015101, Banca Transilvania, sau cash, cu chitanța.

Cum calculați suma?

Suma deductibilă nu poate depăși 20% din impozitul pe venitul microîntreprinderilor (3%) datorat pentru trimestrul în care s-au înregistrat cheltuielile respective.

Începând cu anul 2019 a fost eliminată condiția ca organizațiile non-guvernamentale care primesc sponsorizarea din impozitul pe venitul microîntreprinderii să fie furnizori de servicii sociale.

Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat se reportează în trimestrele următoare, pe o perioadă de 28 de trimestre consecutive (echivalentul a 7 ani consecutivi). Scăderea acestor sume din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat, in următoarele 28 de trimestre consecutive, se efectuează în ordinea înregistrării acestora, în aceleași condiții, la fiecare termen de plata a impozitului pe venituri.

Ce declarații fiscale depuneți?

Depuneți declarația 107, recapitulativă, în care evidențiați organizațiile non-guvernamentale și sumele sponsorizate, până pe 25 ianuarie 2020. De asemenea, în declarația 100 suma impozitului declarat și datorat bugetului de stat se diminuează cu suma sponsorizată.

CUM NE PUTEŢI SUSŢINE?

Dacă aveţi o companie sau microîntreprindere, cunoașteți un antreprenor sau lucrați într-o companie care susține sănătatea și ne puteți recomanda, scrieţi-ne pe marketing@donna-medicalcenter.ro, telefon 0729731183 – Ica Rancea şi vă vom pune la dispoziţie toate informațiile necesare. De aici puteți descărca contractul de sponsorizare.

DESCARCĂ CONTRACT

CE AM FĂCUT PÂNĂ ACUM?

În 4 ani și jumătate, prin programul #MamografiaSalveazăVieți, am efectuat , cu ajutorul donațiilor, peste 200 de Mamografii gratuite, reușind astfel să salvăm 10 vieți. Datorită unui diagnostic corect și precoce, pus la timp, am salvat 10 femei care nu se gândeau că vor avea nevoie de ajutor împotriva cancerului la sân.

Pentru fiecare 245 lei donați, Donna Medical Center, partenerul Asociației DONNA PENTRU SĂNĂTATEA FEMEILOR, oferă o Mamografie gratuită unei femei care are nevoie de ajutor.

CUM VĂ PUTEM MULŢUMI?

Răsplata cea mai mare va fi bucuria că o femeie este astăzi mai sănătoasă datorită dumneavoastră. Dr. Elena-Claudia Teodorescu, fondator al Asociației Donna pentru Sănătatea Femeilor, vă mulțumește pentru generozitatea cu care susțineți cauza noastră!

DESCARCĂ CONTRACT