Cine suntem

Asociația Donna pentru Sănătatea Femeii este un ONG care a luat naștere din dorința doamnei Dr. Elena Claudia Teodorescu de a ajuta cât mai multe femei să prevină cancerul la sân – un ucigaș tăcut – care are o rată a mortalității inacceptabil de mare la noi în țară, undeva între 35% și 40%.

Lipsa unei educații în privința sănătății feminine și lipsa unui program național de screening, duc la depistarea cancerului mamar în stadii mai avansate față de cum să întâmplă în țările dezvoltate. Fără un program de screening, doar 10% din cancerele mamare sunt descoperite precoce: cele mai multe femei nu se controlează de rutină și merg la medic atunci când tumora este deja palpabilă sau când apar alte simptome.

De ce cancerul la sân? Pentru că este cel mai frecvent cancer la femei și are o rată a mortalității inacceptabil de mare în România, undeva între 35 și 40%, în funcție de diversele studii. Împreună trebuie să schimbăm acest lucru prin depistarea precoce a cancerului mamar, ce oferă șanse de vindecare de peste 90%!

Totodată, scopul nostru este sporirea nivelului de conștientizare asupra importanței prevenției și sănătății feminine, prin închegarea unei comunități de susținători ai luptei împotriva cancerului la sân, unde să facem schimb de sfaturi, experiențe, informații și recomandări pentru a fi în controlul sănătății.

Bazele acestei asociații au fost puse de către Dr. Elena Claudia Teodorescu, doctor în Științe Medicale, medic cu peste 30 ani de experiență în Imagistica Sânului și fondatorul Donna Medical Center – un centru specializat în Sănătatea Femeii (în special în afecțiunile mamare și cele ginecologice).

Proiectul principal al asociației se numește #MamografiaSalveazăVieți și a luat naștere pe 1 octombrie 2014, luna dedicată luptei împotriva cancerului mamar în toată lumea, și a debutat cu oferirea a 50 de mamografii gratuite.

Până acum, Donna Medical Center – Centrul de Excelență în depistarea precoce a cancerului mamar și în diagnosticarea afecțiunilor mamare – a sponsorizat integral peste 400 de mamografii gratuite. Pentru a ajuta în continuare femeile cu venituri reduse, avem nevoie de ajutorul tău. Implică-te și tu, pentru că #MamografiaSalveazăVieți!

Asociația Donna pentru Sănătatea Femeii a fost înființată în anul 2014 și este înregistrată la Registrul Asociațiilor și Fundațiilor cu nr. 19513. Asociația, având CIF 34067447, este eligibilă pentru sponsorizări deductibile și se regăsește în Registrul entităților de cult, pe website-ul ANAF (căutare cu CIF).