Mamografia Salvează Vieți!

Oferim mamografii gratuite femeilor cu venituri reduse

 • Cancerul mamar este cel mai întâlnit tip de cancer la femei;
 • Peste 8000 de noi cazuri de cancer la sân sunt depistate anual în România;
 • 85% dintre femeile care dezvoltă un cancer mamar nu au un istoric al bolii în familie;
 • Depistarea cancerului mamar în stadiul incipient asigură o rată de vindecare de peste 90%;
 • Mamografia clasică de screening a redus mortalitatea cauzată de cancerul mamar cu 30%;
 • Mamografia digitală cu tomosinteză 3D a detectat cu 41% mai multe cancere invazive , comparativ cu mamografia clasică.

De ce o astfel de campanie?

Pentru că știm că foarte multe femei nu își permit o mamografie de screening, am lansat, în 2014, această campanie socială, cu scopul de a diagnostica precoce eventuale formațiuni mamare maligne și de a salva cât mai multe vieți. Pe lângă șansele de vindecare și supraviețuire foarte ridicate, un cancer de sân descoperit atunci când are doar câțiva milimetri, este de obicei puțin agresiv și nu mai necesită alte tratamente (chimioterapie sau radioterapie), în afara unei intervenții chirurgicale minime!

În lume, una din 8 femei este diagnosticată cu cancer mamar de-a lungul vieții, iar incidența acestei maladii în rândul femeilor tinere este în creștere. În același timp, în România, 1 din 3 femei își pierde viața în lupta cu cancerul mamar. Deși cifrele sunt de-a dreptul șocante, ele sunt o realitate în România din cauza lipsei de educație pentru sănătate, ce duce la diagnosticarea foarte târzie, uneori în stadiu terminal, a acestei boli grave, dar și din cauza inexistenței unui program național de screening pentru cancerul mamar.

MISIUNEA NOASTRĂ

Împreună cu Donna Medical Center, oferim – gratuit – Mamografii Digitale cu Tomosinteză 3D femeilor care au nevoie de ajutor!  

În ultimii 3 ani, peste 300 de paciente au beneficiat de o mamografie gratuită în cadrul campaniei Mamografia Salvează Vieți. Dintre acestea, au fost diagnosticate 15 paciente cu cancer la sân, efectuându-se mamografia și alte investigații suplimentare, gratuit.

Această informaţie dureroasă, le-a oferit, însă, o nouă şansă la viaţă: fără înscrierea în campanie și fără efectuarea mamografiei gratuite, ar fi aflat probabil că suferă de aceasta maladie mult mai târziu, când şansele de vindecare ar fi fost mult mai reduse.

Din această campanie poți face parte și tu! Aplică mai jos pentru o mamografie gratuită, sau distribuie acest mesaj și ajută-ne să salvăm vieți.

Condițiile sunt următoarele:

 • Vârsta de minim 40 de ani;
 • Venituri personale lunare de maxim 3000 RON;
 • Să nu fi făcut o mamografie în ultimii 2 ani;
 • Să nu fi participat până acum în campania Mamografia Salvează Vieți;
 • Să aplici, completând cu datele personale formularul din dreapta;