Mesajul Fondatorului

DR. ELENA CLAUDIA TEODORESCU, FONDATOR CLINICA DONNA ȘI ASOCIAȚIA DONNA

În anul 1995, când am fost cu o bursă de studii de 3 luni la Institutul Thomas Jefferson din Philadelphia, SUA, m-a surprins foarte tare un lucru: majoritatea medicilor erau experți pe domenii foarte restrânse. Atunci am realizat importanța și avantajele supraspecializării.
De ce să faci de toate, dar nimic extrem de bine? Se aplică foarte bine în orice arie de activitate, dar în medicină, cu atât mai mult.

Așa că în ultimii 15 ani, m-am concentrat pe Imagistica Sânului: am participat la peste 100 de cursuri, congrese și traininguri, am fost lector la peste 20 de cursuri de specialitate și am obținut mai multe competențe, printre care cele de ecografie și senologie imagistică, realizând peste 50.000 de mamografii și ecografii mamare.

Femeie fiind, știu cât de importantă este sănătatea, dar mai ales intimitatea noastră.

De aceea, în anul 2011 am fondat Clinica Donna – Centrul de Excelență în Sănătatea Femeii – un loc unde fiecare femeie să se poată controla, să fie sigură că este bine și să vină într-un cadru cald, intim, un loc plin de nuanțe de roz și buchete de flori, care să o ajute să se relaxeze și să scape de emoții.

Ca o completare naturală mai târziu, a luat naștere și Asociația Donna, sub umbrela căreia vor lua naștere mai multe proiecte sociale.

Lipsa unei educații în sănătate și, în multe cazuri, lipsa unei bune situații financiare care să asigure investigații medicale avansate, sunt câteva din motivele pentru care boli precum cancerul mamar sunt depistate într-un stadiu avansat, atunci când șansele de vindecare totală sunt mai mici.

Din dorința de a ajuta aceste femei, a luat naștere în cadrul asociației proiectul meu de suflet: Mamografia Salvează Vieți.

Fară comentarii

Comentariile sunt inchise.