Mamografia Salvează Vieți!

În fiecare lună, oferim 10 mamografii gratuite!

Lună de lună,  Asociația Donna pentru Sănătatea Femeilor susține lupta împotriva cancerului mamar!

Asociația, fondată și condusă de dr. Elena Claudia Teodorescu, oferă gratuit 10 mamografii digitale 3D cu tomosinteză, în parteneriat cu Clinica Donna, cu scopul de a diagnostica precoce cancerul la sân și de a salva cât mai multe vieți.

Beneficiarele campaniei trebuie să aibă peste 40 de ani, venituri lunare sub 1500 lei, să nu fi făcut o mamografie în ultimii 2 ani și să poată veni cât mai repede în București, pentru efectuarea mamografiei. Încurajăm doritoarele să aplice cât mai repede, deoarece vor fi chemate la Clinică pentru efectuarea mamografiei în ordinea înscrierilor.

Dacă respecți toate condițiile campaniei, aplică prin formularul de mai jos.

Dacă tu nu ai nevoie de o mamografie sau ai efectuat una în ultimii 2 ani deja, spune-le despre campanie prietenelor tale sau distribuie acest mesaj pe rețelele de socializare și ajută-ne să schimbăm vieți.

Fii o #SuperDonna și susține alături de noi Prevenția și Sănătatea Femeii!

 

De ce este atât de importantă mamografia? 

  • Cancerul mamar este cel mai întâlnit tip de cancer la femei;
  • Peste 8000 de noi cazuri de cancer la sân sunt depistate anual în România;
  • 85% dintre femeile care dezvoltă un cancer mamar nu au un istoric al bolii în familie;
  • Depistarea cancerului mamar în stadiul incipient asigură o rată de vindecare de peste 90%;
  • Mamografia clasică de screening a redus mortalitatea cauzată de cancerul mamar cu 30%;
  • Mamografia digitală cu tomosinteză 3D a detectat cu 41% mai multe cancere invazive , comparativ cu mamografia clasică.
APLICĂ DIRECȚIONEAZĂ 2% (PERS. FIZICE)

De ce o astfel de campanie?

Pentru că știm că foarte multe femei nu își permit o mamografie de screening, am lansat, în 2014, această campanie socială, cu scopul de a diagnostica precoce eventuale formațiuni mamare maligne și de a salva cât mai multe vieți. Pe lângă șansele de vindecare și supraviețuire foarte ridicate, un cancer de sân descoperit atunci când are doar câțiva milimetri, este de obicei puțin agresiv și nu mai necesită alte tratamente (chimioterapie sau radioterapie), în afara unei intervenții chirurgicale minime!

În lume, una din 8 femei este diagnosticată cu cancer mamar de-a lungul vieții, iar incidența acestei maladii în rândul femeilor tinere este în creștere. În același timp, în România, 1 din 3 femei își pierde viața în lupta cu cancerul mamar. Deși cifrele sunt de-a dreptul șocante, ele sunt o realitate în România din cauza lipsei de educație pentru sănătate, ce duce la diagnosticarea foarte târzie, uneori în stadiu terminal, a acestei boli grave, dar și din cauza inexistenței unui program național de screening pentru cancerul mamar.

Misiunea noastră

Împreună cu Clinica Donna, în fiecare lună, oferim 10 mamografii gratuite unor femei cu venituri reduse și cu vârsta peste 40 de ani.

Din 2014 până acum, peste 200 de paciente au beneficiat de o mamografie gratuită în cadrul campaniei Mamografia Salvează Vieți. Dintre acestea, au fost diagnosticate 9 paciente cu cancer la sân, efectuându-se mamografia și alte investigații suplimentare, gratuit.

Această informaţie dureroasă, le-a oferit, însă, o nouă şansă la viaţă: fără înscrierea în campanie și fără efectuarea mamografiei gratuite, ar fi aflat probabil că suferă de aceasta maladie mult mai târziu, când şansele de vindecare ar fi fost mult mai reduse.

Din această campanie poți face parte și tu! Aplică mai jos pentru o mamografie gratuită, sau distribuie acest mesaj și ajută-ne să salvăm vieți.

APLICĂ

Completează formularul din partea dreaptă a paginii dacă respecți condițiile de mai jos, iar un consilier te va suna pentru a-ți cere mai multe detalii.

✓ Ai peste 40 de ani;

✓ Ai venituri personale lunare sub 1.500 de lei;

✓ Nu ai mai făcut o mamografie în ultimele 12 luni;

✓ Nu ai mai făcut o mamografie în cadrul campaniei Mamografia Salvează Vieți.