Cine suntem

Asociația Donna pentru Sănătatea Femeii este un ONG care a luat naștere din dorința de a ajuta cât mai multe femei să cunoască acele afecțiuni care le pot pune sănătatea în pericol, dar și metodele prin care ele pot fi prevenite.

Lipsa unei educații în privința sănătății feminine și lipsa unui program național de screening, duc la depistarea cancerului mamar în stadii mai avansate față de cum să întâmplă în țările dezvoltate. Fără un program de screening, doar 10% din cancerele mamare sunt descoperite precoce: cele mai multe femei nu se controlează de rutină și merg la medic atunci când tumora este deja palpabilă sau când apar alte simptome.

De ce cancerul la sân? Pentru că este cel mai frecvent cancer la femei și are o rată a mortalității inacceptabil de mare în România, undeva între 35 și 40%, în funcție de diversele studii. Împreună trebuie să schimbăm acest lucru prin depistarea precoce a cancerului mamar, ce oferă șanse de vindecare de peste 90%!

Totodată, scopul nostru este sporirea nivelului de conștientizare asupra importanței prevenției și sănătății feminine, prin închegarea unei comunități de susținători ai luptei împotriva cancerului la sân, unde să facem schimb de sfaturi, experiențe, informații și recomandări pentru a fi în controlul sănătății.

Bazele acestei asociații au fost puse de către Dr. Elena Claudia Teodorescu, doctor în Științe Medicale, medic cu peste 15 ani de experiență în Imagistica Sânului și fondatorul Clinicii Donna – un centru specializat în Sănătatea Femeii (în special în afecțiunile mamare și cele ginecologice).

Proiectul principal al asociației se numește Mamografia Salvează Vieți și a luat naștere pe 1 octombrie 2014, luna dedicată luptei împotriva cancerului mamar în toată lumea, și a debutat cu oferirea a 50 de mamografii gratuite.

De atunci și până în ziua de astăzi am oferit în fiecare lună 10 mamografii gratuite unor femei cu venituri reduse și cu vârsta peste 40 de ani.